Project (Domoticz, GPIO)

Project (Domoticz, GPIO)

Mijn project om mijn gpio’s van mijn raspberry 2 te gebruiken in domoticz was een beetje een zoektocht. Toch is het aan het eind van het projectje prima gelukt. Dit project is als voorbereiding op mijn brouw installatie via een ESP8266.

Met mijn eerste projectje heb ik op mijn raspberry pi 2 een printje gemaakt met 2x uitgang en twee keer een ingang. De ene ingang gebruik ik voor mijn druknop van de deurbel en een uitgang gebruik ik voor mijn deurbel zelf. Als dit werkt kun je natuurlijk hele leuke dingen doen. Als er nu iemand bij mij op de bel drukt dan gaat natuurlijk eerst de bel af. Daarna krijg ik een berichtje via telegram en er wordt nog een snapshot genomen van mijn camera die op de voordeur gericht staat. Verder heb ik op mijn andere output een fan aangesloten die gaat draaien als een van mijn raspberry,s boven de 54 graden komt. En nog een input gekoppelt op mijn inbraak installatie. Gewoon omdat het kan.

Ik zal op deze site nog even de schemas delen en stap voor stap wat ik gedaan heb. Dit is wel aardig veel werk. Wil je in de tussentijd weten hoe ik het gedaan heb. Kun je me een berichtje sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *